Google Giyilebilir Bilgisayarı da İcat Etti. Arttırılmış Gerçeklik Gözlükleri Büyük İlgi Görecek !




Yok artık diyeceğiniz bir haber daha. Artık teknolojinin hızına yetişilemez oldu ve üretilen her teknolojik ürün önce şaşırmamıza neden oluyor sonra ise sırada ne var acaba diye düşündürmüyor değil. Bir zamanlar eve sığmayacak boyuttaki bilgisayarlar şimdi cebe sığar oldu. Gün geçtikçe de daha incelir ve küçülür bir hal aldı. İnternet bir hayalken şimdi hayatımızın vazgeçilmez gerçeklerinden biri oldu. İnsanlar bu duruma daha alışamadan her geçen gün yeni icatlar ortaya çıkt ve insanın rahatlığı düşünülür oldu. Zaman kavramı artık önemsiz bir hal aldı internet, bilgisayar ve telefonlar sayesinde.
Son günlerde yeni bir icat konuşulur oldu ve birçok teknoloji meraklısının dışında bu konulara meraklı olmayan birçok kişinin ilgisini çekmeyi bile başardı. Bu yeni icat dudak uçuklatacak cinsten. Google bu konuda ilk adımı attı ve bu icadı gözler önüne serdi. Peki bu son döneme damgasını vuran icat ne ve ne işe yarıyor?
Google tarafından ‘’arttırılmış gerçeklik’’ adı ile anılan son derece teknolojik gözlükler oldukça ilgi çekici bir hal aldı. Hatta bazı markaların o kadar çok ilgisini çekti ki onlar da aynı gözlüklerin farklı modellerini yapmaya başladılar. Oldukça uzun bir dönem adından söz ettireceğe benzeyen bu gözlükler giyilebilir bilgisayarlar aslında. Gözlük dışında yanınızda bu cihaza ait bir parça ya da bir donanım taşımıyorsunuz. Sadece bu gözlüğü gözünüze takmanız daha doğrusu bu bilgisayarı giymeniz teknolojinin nimetlerinden yararlanmanız için yeterli.
Peki, bu gözlük ne işe yarıyor? Son zamanların en ilgi çekici gözlüğü olan bu gözlük gözünüze taktığınız andan itibaren isteğinize bağlı olarak fotoğraf ve video çekebilecek. Çektiğiniz fotoğraf ve videoları geniş hafızasına yükleyecek. Fakat Google sadece bu özellikler ile yetinmiyor ve çeşitli konferanslar düzenleyerek teknolojinin yaratıcıları olan dev adamlarla bir araya gelip daha başka hangi özellikleri bu gözlüğün bünyesine katabileceklerini tartışıyorlar. Bu tartışmalardan insanoğlunu şaşırtan sonuçlar çıkacağı kesin. Google 2014 yılını iple çekiyor ve rakiplerini de dehşete düşürüyor. Çünkü Google’ın bu devinimlerine yetişebilmek artık teknolojinin devlerini zorluyor.
Bu gözlükler sadece video ya da fotoğraf çekmiyor. Aynı zamanda internete bağlanıp arama motorları yardımı ile istediği bilgiyi bulabiliyor. Bu durum rekabeti iyice arttırıyor ve Google’ın rakipleri de bu konu da durmadan çalışıyor, hatta Google’ın ortaya çıkardığı bu gözlüğü alıp üzerinde biraz daha çalışıp piyasaya sürmeyi planlıyorlar. Özellikle Japonlar yine her konuda olduğu gibi hızlı davrandılar.
Japonlar sıradan gözlük olarak da kullanılan bu özel gözlüğe, minik bir ekran ekleyerek gerekli işlemleri yapabilmesi için üzerinde çalışıyorlar. Bu çalışmaların sonucu olarak video ve fotoğraf çekimleri son derece kaliteli ve çözünürlükleri de oldukça yüksek. Ayrıca 8 saate yakın da şarjsız olarak bu işlemleri gerçekleştirebiliyor. Zaman ilerledikçe yeni özellikler de ekleyecekler gibi görünüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder